De raid

Een raid buiten de gebaande paden


De Boetelingenraid is tot 150 km puur genieten voor echte mountainbikeliefhebbers. Een 70 km lange rit in lijn die begint in het kleine typische Ardeense dorpje Gros-Fays (Bièvre) en eindigt in Herbeumont. Daartussen klimmen die je hart sneller zullen doen kloppen, waanzinnige afdalingen, eindeloze singles, sublieme en, voor sommigen, zéér technische trailpaden. Eenmaal in Herbeumont hebt u de mogelijkheid om uw plezier te verlengen via vier lussen van in totaal 80 km.


België, plat land...? Niet in de Semoisvallei! Met 4500 meter positief hoogteverschil is de Boetelingenraid een van de meest fysieke en technische MTB wedstrijden van België en omstreken. Maar bij ons is er geen chrono, geen grote tenten en niet overal exposanten. De Boetelingenraid is voor bikers die houden van de wilde natuur, van vergeten paden, van de geur van dennen tijdens de ochtenddauw en die niet aarzelen om te stoppen en de prachtige landschappen tussen de heuveltoppen en valleien van de Semois te bewonderen.


Van

Tot

Afstand

Technisch

H+

In-lijn sectie 1

Gros-Fays

Ucimont

21 km

*****

710 m

In-lijn sectie 2

Ucimont

Sati

20 km

*****

560 m

In-lijn sectie 3

Sati

Herbeumont

29 km

****

850 m

Noordlus (lang)

Herbeumont

Herbeumont

23 km

****

700 m

Noordlus (kort)

Herbeumont

Herbeumont

12 km

****

350 m

Zuidlus

Herbeumont

Herbeumont

25 km

****

600 m

Oostlus

Herbeumont

Herbeumont

27 km

****

720 m

Bonus lus

Herbeumont

Herbeumont

6 km

*****

160 m

Stel uw eigen tocht op


In ons ruim tochtaanbod vindt u zeker uw gading.


DE MULTIPASS (klik voor meer informatie)


Avonturiers kunnen kiezen voor de BLACK, BROWN of RED Multipass, die een of meer in-lijn secties combineert met de vier lussen rond Herbeumont. De meest fysieke en technische secties zijn op de in-lijn stukken.


DE LUSTOCHTEN (klik voor meer informatie)


Geen fan van de in-lijn formule? Leef je uit op de lustochten, die ook een bovengemiddelde moeilijkheidsgraad bieden. De PINK Multipass geeft u toegang tot alle lussen, maar u kunt ook kiezen voor één, twee of drie lussen, afhankelijk van uw wensen en uw fysieke conditie.

In lijn 1

In lijn 2

In lijn 3

Noordlus

Zuidlus

Oostlus

Bonus lus

BLACK Multipass

X

X

X

X

X

X

X

BROWN Multipass

X

X

X

X

X

X

RED Multipass

X

X

X

X

X

PINK Multipass

X

X

X

X

VERVOER


Als u kiest voor de BLACK, BROWN of RED Multipass, kunt u uiteraard uw eigen logistiek organiseren en op eigen houtje naar het startpunt van uw tocht reizen.


We moedigen u echter aan om gebruik te maken van de transportoplossingen die wij aanbieden om het beste te maken van deze buitengewone dag.


Als u voor vervoer kiest, ga naar de receptie in Herbeumont, waar u uw auto op de parkeerplaats kunt achterlaten. Wij vervoeren u en uw mountainbike respectievelijk per bus en vrachtwagen naar het startpunt van uw tocht. Wij werken met professionele en ervaren verhuizers en uw mountainbike wordt tijdens de reis in een deken gewikkeld.Het enige wat u nog hoeft te doen, is fietsen, volop te genieten en na afloop uw auto weer op te halen.


Wij wijzen er echter op dat onze vervoerscapaciteit beperkt is. Wie het eerst komt, het eerst maalt!


LET OP: online inschrijven is verplicht voor Multipass Black, Brown en Red!