De raid

Een raid buiten de gebaande paden


De Boetelingenraid is tot 160 km puur genieten voor echte mountainbikeliefhebbers. Een 80 km lange rit in lijn die begint in het kleine typische Ardeense dorpje Sensenruth (Bouillon) en eindigt in Herbeumont. Daartussen klimmen die je hart sneller zullen doen kloppen, waanzinnige afdalingen, eindeloze singles, sublieme en, voor sommigen, zéér technische trailpaden. Eenmaal in Herbeumont heb je de mogelijkheid om jouw plezier te verlengen via drie lussen van in totaal 80 km, plus een Bonus lus van 6 km.


België, plat land...? Niet in de Semoisvallei! Met 4600 meter positief hoogteverschil is de Boetelingenraid een van de meest fysieke en technische MTB wedstrijden van België en omstreken. Maar bij ons is er geen chrono, geen grote tenten en niet overal exposanten. De Boetelingenraid is voor bikers die houden van de wilde natuur, van vergeten paden, van de geur van dennen tijdens de ochtenddauw en die niet aarzelen om te stoppen en de prachtige landschappen tussen de heuveltoppen en valleien van de Semois te bewonderen.


Van

Tot

Afstand

Technisch

H+

RED Track (in lijn)

Sensenruth

Herbeumont

80 km

*****

2200 m

BLUE Track (lang)

Herbeumont

Herbeumont

32 km

****

950 m

BLUE Track (kort)

Herbeumont

Herbeumont

15 km

****

360 m

ORANGE Track

Herbeumont

Herbeumont

28 km

****

650 m

GREEN Track

Herbeumont

Herbeumont

20 km

****

450 m

BONUS Track

Herbeumont

Herbeumont

6 km

*****

150 m

Stel jouw eigen tocht op


In ons ruim tochtaanbod vindt je zeker je gading.


BLACK TRACK (in-lijn rit + alle lustochten)


Avonturiers kunnen kiezen voor de BLACK TRACK, de koninginnenrit die de reputatie van de Boetelingenraid heeft gevestigd en die zich uitstrekt over 160 km. Het combineert de in-lijn rit met de drie lustochten rond Herbeumont en is niets minder dan de langste eendaagse raid in België.


RED TRACK (in-lijn rit)


Hou je van (zeer) technische tracks, maar heb je niet de benen om meer dan 80 km te rijden? Dan is de RED TRACK iets voor jou. Dit is de in-lijn rit tussen Sensenruth en Herbeumont die de meest fysieke en technische segmenten van de raid bevat.


DE LUSTOCHTEN


Geen fan van de in-lijn formule? Leef je uit op de lustochten, die ook een bovengemiddelde moeilijkheidsgraad bieden. De PINK Track geeft je toegang tot alle lussen, maar je kunt ook kiezen voor één, twee of drie lussen, afhankelijk van jouw wensen en fysieke conditie.

De lustochten beginnen en eindigen allemaal in Herbeumont.

VERVOER


Als je kiest voor de BLACK of RED Tracks, kun je uiteraard jouw eigen logistiek organiseren en op eigen houtje naar Sensenruth reizen.


We moedigen je echter aan om gebruik te maken van de transportoplossingen die wij aanbieden om het beste te maken van deze buitengewone dag.


Als je voor vervoer kiest, ga naar de receptie in Herbeumont, waar je jouw auto op de parkeerplaats kunt achterlaten. Wij vervoeren je en jouw mountainbike respectievelijk per bus en vrachtwagen naar het startpunt in Sensenruth. Wij werken met professionele en ervaren verhuizers en jouw mountainbike wordt tijdens de reis in een deken gewikkeld. Het enige wat je nog hoeft te doen, is fietsen, volop te genieten en na afloop jouw auto weer op te halen.


Wij wijzen er echter op dat onze vervoerscapaciteit beperkt is. Wie het eerst komt, het eerst maalt!


LET OP: online inschrijven is verplicht voor BLACK en RED Tracks

en sluit op 12/5 middernacht.